Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού | Hellenic Culture Centre

 

 

Διεθνές Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στη Σαντορίνη

από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

www.hcc.edu.gr

 

Μετά από 21 χρόνια διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στην Ικαρία, στη Λέσβο και στην Αθήνα, βρισκόμαστε πλέον σε ένα νέο μέρος. Από το 2014, τα καλοκαιρινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού γίνονται στην πανέμορφη Σαντορίνη, με την υποβλητική ατμόσφαιρα του ηφαιστειακού τοπίου, και συγκεκριμένα στο γραφικό Μεγαλοχώρι με τα γεμάτα φως κυκλαδίτικα χρώματα.

Μια παρέα ανθρώπων από όλον τον κόσμο μιλά και εκφράζεται στα ελληνικά, τραγουδά, χορεύει και συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με κέντρο τη γνώση, το σεβασμό και την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Το κέφι της ελληνικής παράδοσης αλλά και το ανήσυχο πνεύμα της σύγχρονης Ελλάδας θα ζωντανέψουν μέσα από ήχους και λέξεις ελληνικές που εκφράζουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα.

 

photo comp 2

 

«Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο θεός γελάει!» 😊

Λόγω της κρίσης COVID-19 το θερινό Διεθνές Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στη Σαντορίνη θα προσφέρει μόνο ιδιαίτερα μαθήματα μαζί με όλες τις σχετικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Ελάτε με τους  φίλους και τους συγγενείς σας και απολαύστε αποκλειστικές υπηρεσίες! Ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικής γλώσσας θα προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 για όσες ώρες επιθυμείτε. Δημιουργήστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα Γλώσσας και Διακοπών!

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

  • Εντατικά Προγράμματα Νέας Ελληνικής για μη φυσικούς ομιλητές διάρκειας μίας εβδομάδας (20+7 ωρών): Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:30 ή από τις 11:30 έως τις 16:30. Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν ένα διαδραστικό υπαίθριο εργαστήριο διάρκειας 7 ωρών, που λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο. Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά (όλοι οι καθηγητές μιλούν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, αν χρειαστούν). Δείτε εδώ για τις ημερομηνίες έναρξης, τα επίπεδα και τα δίδακτρα.
  • Ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, σχεδιασμένα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή. Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά (όλοι οι καθηγητές μιλούν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, αν χρειαστούν). Δείτε εδώ για τα δίδακτρα για το ιδιαίτερο μάθημα.
  • Ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για αρχάριους (crash course 2 ωρών). Για τους επισκέπτες της Σαντορίνης που θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη μαγεία της ελληνικής γλώσσας.
  • Μενού Δραστηριοτήτων: Γνωριμία με την πλούσια τοπική ιστορία και τις παραδόσεις του Αιγαίου, κατανόηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά και Ελληνικά. Οι  μαθητές των Εντατικών Προγραμμάτων Νέας Ελληνικής Γλώσσας μπορούν να επιλέξουν δραστηριότητες από το Μενού με μειωμένο κόστος. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες πραγματοποιούνται ανάλομα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Για τη Σαντορίνη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ανακηρυχθεί το ομορφότερο νησί της Μεσογείου και ένα από τα δέκα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, με τοπίο που θα σας κόψει την ανάσα.

Το Μεγαλοχώρι βρίσκεται σε απόσταση 7 χμ. από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού. Έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα και είναι ένα από τα λίγα χωριά που χαρακτηρίζονται, και τυπικά, ως παραδοσιακά. Περιτριγυρίζεται από αμπελώνες και είναι γεμάτο με εκκλησίες με δαντελένια καμπαναριά και με άσπρα σπίτια σε στενά δρομάκια.

Το Μεγαλοχώρι είναι πολύ κοντά στον Πύργο και στο Εμπορείο. Και τα τρία χωρία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, είναι ήσυχα ακόμα και τον Αύγουστο, και προσφέρουν πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό σε χαμηλές τιμές.

Θα βρείτε το σχολείο μας στη δεύτερη είσοδο του χωριού, απέναντι από την παραδοσιακή ταβέρνα του Γερομανώλη.

photo comp 4

 

   

ΔΙΑΜΟΝΗ

Οι μαθητές διαμένουν σε άλλα ξενοδοχεία και πανσιόν με ειδικές μειωμέμνες τιμές. Ζητήστε μας τον κατάλογο με τα προτεινόμενα καταλύματα για τους μαθητές μας.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εξειδικεύεται στη διδασκαλία της ελληνικής ως Ξένης και ως Δεύτερης γλώσσας από το 1995. Στόχος του είναι η προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και η ανάπτυξη γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων σε όλους τους πολίτες στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 από το νησί Ικαρία, όπου διοργάνωνε με επιτυχία επί δέκα χρόνια ένα από τα πρώτα καλοκαιρινά σχολεία για ελληνικά στην Ελλάδα, με μαθήματα ελληνικών, πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και σεμινάρια καθηγητών που διδάσκουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα, και συνέχισε τη δράση του στην Αθήνα, όπου τώρα εδρεύει, αλλά και σε επιλεγμένα μέρη της ελληνικής περιφέρειας και του εξωτερικού (Λέσβος, Βρυξέλλες).

Η κατάρτιση διδασκόντων στη διδακτική μεθοδολογία συμπληρώνεται με σεμινάρια εξειδίκευσης στη Διαπολιτισμική εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση ενηλίκων και στην Εκπαίδευση για την Ειρήνη.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό (φιλολόγους, γλωσσολόγους, μεταφραστές ) καθώς και από ειδικούς συνεργάτες (νομικούς, οικονομολόγους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες), οι οποίοι εργάζονται στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας. Συνεργάζεται με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.

 

Προγράμματα

Ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας

Ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας

Πρόγραμμα ανανέωσης της ελληνομάθειας για διερμηνείς, μεταφραστές, ξενόγλωσσους καθηγητές νέας ελληνικής στο εξωτερικό
και προχωρημένους σπουδαστές- Η Ελλάδα Σήμερα

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού οργανώνει ένα ειδικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων για επαγγελματίες διερμηνείς, μεταφραστές, ξενόγλωσσους καθηγητές νέας ελληνικής στο εξωτερικό και άλλους σπουδαστές προχωρημένου επιπέδου ελληνομάθειας,

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών οι οποίοι εργάζονται με τα ελληνικά και θέλουν να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή και την ελληνική γλώσσα. Απευθύνεται σε ομάδες ατόμων, 8 τουλάχιστον, και μπορεί να συμπεριλάβει εκτός από τα δίδακτρα, τη διαμονή και διατροφή τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται τους μήνες Νοέμβριο, Μάρτιο και Μάιο, αλλά μπορεί να οργανωθεί και σε άλλες περιόδους μετά από συνεννόηση. Είναι δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος για μικρότερες ομάδες ατόμων με επιπλέον κόστος.

Κόστος σεμιναρίου δύο εβδομάδων: 1300 ευρώ/άτομο
Κόστος διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο και πλήρους διατροφής: 1040 ευρώ

Στα δίδακτρα του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται: Εισηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες 7 ωρών/ μέρα.

Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο είναι δυνατή με επιπλέον κόστος. Η ασφάλιση δεν περιλαμβάνεται στο κόστος. Μόνον εφόσον οι συμμετέχοντες το ζητήσουν εγκαίρως (δύο μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος) μπορεί να κανονιστεί ασφάλιση.

Στόχοι του προγράμματος είναι
• Η ενημέρωση για τα κοινωνικά ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα και τους Έλληνες σήμερα
• Η μελέτη και επανάληψη πιο πολύπλοκων φαινομένων στη μορφολογία και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας
• Η επαφή με ιδιαίτερες πλευρές του ελληνικού πολιτισμού και της σύγχρονης Ελλάδας
• Η διερεύνηση υποθέσεων και βιογραφιών ορισμένων προσωπικοτήτων οι οποίες είναι γνωστές στην ελληνική κοινή γνώμη
• Η γνωριμία με το επιστημονικό και ανθρώπινο δυναμικό της σύγχρονης Ελλάδας (φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εθελοντές) και η ανάπτυξη σχέσεων και προγραμμάτων συνεργασίας

Ενδεικτικά περιεχόμενα του Προγράμματος
• Επισκέψεις και συζητήσεις με υπεύθυνους σε φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγροτουριστική Α.Ε. κ.α.)
• Συνεντεύξεις με υπεύθυνους οργανισμών και σχεδίων δράσεων που έχουν επίδραση στην ελληνική κοινωνία
• Παρακολούθηση πανεπιστημιακών παραδόσεων
• Παρακολούθηση διαλέξεων και εισηγήσεων σε συνέδρια και ημερίδες
• Παρακολούθηση μιας δίκης στα Δικαστήρια ή/και σεμιναρίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας
• Συμμετοχή σε δραστηριότητες μη κυβερνητικών οργανώσεων
• Σεμινάριο για τη ζωή και το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας
• Παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης και συζήτηση με τους συντελεστές της
• Ξεναγήσεις σε μουσεία, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους
• Μορφολογία ελληνικής γλώσσας (ανάπτυξη θεματικού λεξιλογίου, σύνταξη, γραμματική, ορθογραφία, παραγωγή, σύνθεση, ετυμολογία, συνηθισμένα εκφραστικά λάθη στη χρήση της νεοελληνικής)
• Στοιχεία νομικής και οικονομικής ορολογίας
• Στοιχεία σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και γεωγραφίας

Τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας διδάσκονται από καθηγητές εξειδικευμένους στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους. Το έμπειρο προσωπικό του κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού συνοδεύει τους σπουδαστές και σε Συναυλίες ελληνικής μουσικής, Θεατρικές παραστάσεις και στις άλλες δραστηριότητες του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία (Δε-Πα 10:00-17:00) κ. Βάσια Κόσσυβα, τηλ. 210 52 381 49, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.