Διαδικτυακά μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Διαδικτυακά μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ξεκινήσαμε τώρα το διαδικτυακό μάθημα αρχαίας ελληνικής γλώσσας, το οποίο προσφέρθηκε μόνο ως δια ζώσης μάθημα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύγχρονες και ασύγχρονες συναντήσεις: Συναντάτε τον δάσκαλο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε μια σύγχρονη συνάντηση Skype, όπου κάνετε πρακτική στη μετάφραση, μαθαίνετε για τη γραμματική, τη σύνταξη και τον πολιτισμό. Έχετε πρόσβαση 24/7 στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle με όλο το εκπαιδευτικό υλικό και με δραστηριότητες, βίντεο, ηχητικά αρχεία, λεξικά και άλλους πόρους. Ο καθηγητής αναθέτει εργασία για την επόμενη φορά, αλλά μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τον δικό σας ρυθμό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της εβδομάδας: μπορείτε να διαβάσετε κείμενα, να ακούσετε αρχεία ήχου, να εργαστείτε με διαφορετικές δραστηριότητες και ασκήσεις και να παρακολουθήσετε βίντεο.

Αναλυτικό πρόγραμμα: Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει την εκμάθηση του αλφαβήτου, την Ερασμιακή και τη νεοελληνική προφορά, γνώσεις για τις διάφορες διαλέκτους της Αρχαίας Ελλάδας και για ιστορικά θέματα που συνδέονται με τα κείμενα.

Πρόκειται να μεταφράσουμε κυρίως κείμενα στην κλασική ελληνική (κυρίως την αττική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.). Μια ανθολογία κειμένων συγγραφέων όπως ο Ξενοφών, ο Θουκυδίδης, ο Λυσίας, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και άλλοι είναι το σώμα κειμένων που χρησιμοποιούμε. Περιλαμβάνονται επίσης ο Όμηρος, οι λυρικοί ποιητές και ο Ηρόδοτος. Κάθε μαθητής μπορεί να έχει διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες, τις οποίες προσπαθούμε να καλύψουμε.

Ενδιάμεση γλώσσα: Αγγλική ή Νέα Ελληνική.

Στόχοι: αυτό το μάθημα στοχεύει στην εξοικείωση των ξενόγλωσσων μαθητών με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα, τον Αρχαίο κόσμο και την ηθική.

Δίδακτρα: Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι κυρίως ιδιαίτερα (δίδακτρα 39 ευρώ / ώρα: 60 λεπτά) και ημι-ιδιαίτερα (2 μαθητές, 20ευρώ / ώρα: 60 λεπτά).

Εκπαιδευτές: οι καθηγητές είναι φιλόλογοι με Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό δίπλωμα, που έχουν αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουν εκπαιδευτεί στη διδασκαλία μέσω Διαδικτύου και έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.