Προγράμματα

Διδασκαλία του κειμένου

Η διδασκαλία του κειμένου και του λεξιλογίου σε όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας (30 ώρες, 110 ευρώ)

2 Δεκεμβρίου 2020- 17 Ιανουαρίου 2021

30 Ιουλίου 2021-5 Σεπτεμβρίου 2021 

Το Σεμινάριο 2 αποτελείται από οκτώ υπο-ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ 3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΕΝΟΤΗΤΑ 4. ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ 5. ΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;

ΕΝΟΤΗΤΑ 6. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΝΟΤΗΤΑ 7. ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Ατομική ή σε ζευγάρια)

ΕΝΟΤΗΤΑ 8. ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πέρα από τη μελέτη των διδακτικών υλικών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα γίνουν τέσσερις (4) online συναντήσεις σύγχρονης εκπαίδευσης (προαιρετικές) με τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου μέσω skype. Οι σύγχρονες συναντήσεις δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν για να επιλύουν τυχόν απορίες και να «συναντούν» online τους άλλους συνεκπαιδευομένους.

Οι εκπαιδευόμενοι καθηγητές έχουν την υποχρέωση να αναρτήσουν μία τουλάχιστον απάντηση σε κάθε ενότητα του σεμιναρίου, να απαντήσουν με δέκα τουλάχιστον αναρτήσεις τους σε άλλους εκπαιδευόμενους, να εκπονήσουν μία εργασία καθώς και να συμπληρώσουν τη φόρμα αξιολόγησης του σεμιναρίου. Η Εργασία αφορά στην παραγωγή ενός Σχεδίου Μαθήματος σχετικά με τη διδασκαλία ενός κειμένου σε όποιο επίπεδο ελληνομάθειας τούς ενδιαφέρει ή στην απλοποίηση ενός αυθεντικού κειμένου 3-5 σελίδων, με βάση τις τεχνικές απλοποίησης που προτείνονται.

Οι εκπαιδευτές θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευομένων ώστε να επικοινωνούν μαζί τους μέσω Skype, τηλεφώνου ή e-mail.

Το σεμινάριο αυτό επαναλαμβάνεται περίπου δύο φορές κάθε χρόνο.

Για τη φόρμα εγγραφής πατήστε εδώ

Βασική εκπαιδεύτρια και συντονίστρια των σεμιναρίων

Ιφιγένεια Γεωργιάδου. Διευθύντρια σπουδών του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και της «Εταιρείας Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου Αιολίς». Απόφοιτη του Φιλοσοφικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος των Πανεπιστημίων Αθήνας και Λονδίνου «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Μετεκπαιδεύτηκε στη χρήση θεατρικών τεχνικών στη διδασκαλία και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Συγγραφέας βιβλίων καθώς και άρθρων για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Εκπαιδεύτρια καθηγητών, πιστοποιημένη ICC Master Trainer (εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών των εκπαιδευτών ενηλίκων και των εκπαιδευτικών) και συντονίστρια σεμιναρίων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Ειρήνη στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε άλλους φορείς. Συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων για την εκπαίδευση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδρυτικό μέλος της ΩΣΜΩΣΗΣ-Κέντρου Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής και ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών. Εξωτερική εμπειρογνώμων για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ),  στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και στο ΙΔΕΠ Κύπρου, Εθνικών Μονάδων για το Πρόγραμμα Erasmus plus. 

skypename: hellenic.culture.centre
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
τηλ : 0030 6944105484

Άλλοι εκπαιδευτές ενηλίκων πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία και στην εκπαίδευση ενηλίκων συνεργάζονται επίσης για εξειδικευμένα θέματα.